top of page

Tips voor Thuis!

* Loop nooit op bloten voeten als dit niet nodig is in huis of daarbuiten.

* Voel altijd, voordat je jouw schoenen aantrekt, of er geen steentjes in je schoenen zitten.

* Onderzoek elke dag je voeten op wondjes, rode plekjes en blaartjes. Geneest een wondje niet binnen zeven dagen raadpleeg dan je huisarts.

* Was dagelijks je voeten met handwarm water, op dezelfde manier als je je handen zou wassen.

* Droog je voeten altijd zorgvuldig af, vooral tussen de tenen. Gebruik hiervoor bij voorkeur een dunne zachte handdoek, zodat je overal goed bij en tussen kan. Hierdoor zal de huid tussen de tenen minder snel beschadigen.

* Neem nooit een te warm en ook niet frequent voetenbad dan nodig is.

* Zorg ervoor dat je schoenen altijd passend zijn.

* Trek dagelijks schone en soepele sokken of kousen aan. ook hier geldt voor, niet te groot maar ook niet te klein. Zorg tevens dat de naden niet voor drukpunten zorgen. eventueel kan je panty ook binnenste buiten gedragen worden om dit te voorkomen.

*Hou de huid soepel door je voeten dagelijks met de juiste crème te verzorgen. Zorg er tevens voor dat de crème tussen de tenen goed uitgesmeerd is.

Tips voor Schoenen!

* Koop je schoenen bij voorbaat altijd 's middags. In de loop van de dag worden je voeten dikker en koop je schoenen die goed passen.

* Schoenen dienen niet alleen in de lengte maar ook de breedte de juiste maat te hebben. Als je staat moeten de schoenen 1 cm langer zijn dan je langste teen. Let ook op dat de schoen niet spitser toeloopt dan de voet is.

* Loop in de winkel een paar rondjes met de nieuwe schoenen voor deze te kopen. Goede schoenen hoeven niet ingelopen te worden.

* Naar mate je ouder wordt zal de schoenmaat ook wijzigen, laat gemiddeld 1x per jaar de juiste maat van je voeten meten.

* Zorg ervoor dat je de juiste schoenen bij de juiste gelegenheid draagt. Werkschoenen op werkplaatsen, dans schoenen in de dansschool.

* Voor dames geldt dat indien de hak hoger is dan 2- 3 cm er een verhoogde druk op de hielen ontstaat. Zorg ervoor dat er bij een goede stabiele voet een brede hak nodig is.

* Zet uw schoenen bij voorkeur droog eventueel met schoenen spanners weg om deze gelijkmatig te laten drogen.

bottom of page